Alvera раствор за леќи

ALVERA-350

Avizor го лансираше Alvera, нов се во едно раствор кој особено се препорачува за дневно чистење на контактни леќи од силикон хидрогел. Формулирањето на Alvera ги содржи сите природни бенефити на Алое Вера што им овозможува на очите на нашите клиенти комфорт и заштита кои се единствени.

Производот е уникатен на пазарот:
– Дизајниран е специјално и тестиран за употреба на контактни леќи од силикон хидрогел.
Клиничките истражувања извршени на леќи од овој материјал покажуваат извонредни резултати за КОМФОРТ при носење на леќи од силикон хидрогел по користење на Alverа.

– Заради заштитата која ја дава Alvera: Алое Вера создава слој на епителното ткиво кој спречува навлегување на нечистотии кои може да предизвикаат штета, што го намалува ризикот од иритации.
И затоа што е производ специјално дизајниран да дејствува против липидите. Студијата која е извршена демонстрира дека Alvera е нај ефективен раствор. Не само што подобро ги чисти липидите, но исто така го намалува и афинитетот на собирање на липиди на површината на леќата и вака значително ја зголемува хигиената и комфорот при користење на леќи од силикон хидрогел.