Unica Sensitive раствор за леќи

UNICA-SENSITIVE

Avizor Unica Sensitive e специјално создаден за екстра комфорт. Комбинацијата на исклучителен раствор за подмачкување (хијалуронска киселина) и минимална концентрација на презервативи, го прават Unica Sensitive најдобрата опција за корисниците на меки контактни леќи за чувствителни очи.
Некои предности на хијалуронската киселина се следниве:
– Подобрување на видот: ги намалува симптомите на суво око.
– Ја подобрува стабилноста на солзата со намалување на испарувањето.
– Ги зголемува часовите на задоволство благодарение на воскозно-еластичните својства.